Indebuurt033

Indebuurt033 coördineert het welzijnswerk en vrijwilligerswerk in Amersfoort. Zij bieden ondersteuning aan inwoners die een idee hebben voor hun buurt of een activiteit willen organiseren.

Meer informatie: www.indebuurt033.nl of loop binnen bij een van de informatiewinkels: Informatiewinkels – Indebuurt033. Daar kunnen ze je van alles vertellen over vrijwilligerswerk, of over hulp voor mantelzorgers en nog veel meer!

In ons gebied komen we regelmatig de volgende functionarissen (in dienst van Indebuurt033) tegen:

  • Buurtnetwerker: momenteel is er een vacature

De buurtnetwerker is hét aanspreekpunt voor buurtbewoners. Hij of zij is aanwezig op bij verschillende ontmoetingsplekken in de wijk. Altijd dichtbij en in de buurt. Een echte verbinder, die graag met jou in gesprek gaat. Buurtbewoners kunnen gekoppeld worden aan organisaties, zodat er nieuwe initiatieven kunnen ontstaan. De buurtnetwerker heeft oog voor kansen en talent. De kunst is om deze optimaal te benutten in de wijk.

Participatiemakelaars richten zich op kwetsbare mensen. Samen met bewoners wordt er gekeken wat ze nodig hebben. De wensen worden gekoppeld aan het bestaande aanbod. Mocht er nog geen geschikt aanbod zijn, dan denken de participatiemakelaars mee en leggen ze zo nodig verbindingen. Ze organiseren en faciliteren wijk- en participatiegroepen. Met andere woorden, participatiemakelaars zijn de schakel tussen bewoners van Amersfoort en zinvolle tijdbesteding. Indebuurt033 heeft voor elke wijk een eigen participatiemakelaar.

De jongerenwerkers luisteren naar de jongeren in de wijk: hun verhaal, hun vragen of zorgen. Misschien praat je liever met iemand van je eigen leeftijd? Onze jongerenwerkers kunnen regelen dat je contact krijgt met leeftijdsgenoten. Bijvoorbeeld bij een training, een club of een jeugdhonk. Ook helpen ze jou als je zelf iets wilt organiseren.

Biedt ondersteuning voor kinderen (4-12 jaar): als het even niet zo goed met je gaat, het leven niet zo lekker loopt. Of als zij het gevoel hebben dat ze problemen hebben, op school of thuis.

Soms is er meer nodig dan een gesprek. Samen kijken we wat voor jou het best past, waardoor jij weer beter vooruit kunt.

Schothorst, Zielhorst & Hoefkwartier samen