Gratis workshops voor en door wijkgenoten

Het WijkBewonersTeam organiseert een paar keer per jaar in ’t Middelpunt gratis workshops voor en door wijkgenoten, een mooie kans voor mensen om te laten zien wat ze kunnen en voor anderen om iets te leren. Vanzelfsprekend zijn inwoners van Schothorst, Zielhorst én Hoefkwartier hierbij van harte welkom!

Deze workshops worden altijd aangekondigd in de digitale nieuwsbrief SZH en zo mogelijk ook in KijkOpDeWijk SZH.

Wilt u ook wel een keer zo’n workshop geven? Laat dat dan weten door een mailtje te sturen naar wbt@www.szhwijken.nl.

Zo werkt het:

De workshops voor en door wijkbewoners worden in ’t Middelpunt georganiseerd door het WijkBewonersTeam (WBT) Zielhorst in samenwerking met de coördinator van ’t Middelpunt.

Wijkbewoners uit Schothorst, Zielhorst en/of Hoefkwartier mogen er gratis aan deelnemen. Degene die de workshop geeft rekent er dus geen toegangsprijs of honorarium (uurloon e.d.) voor. Veel ondernemers geven de bezoekers ook nog een kleinigheidje mee na afloop. Het WBT Zielhorst zorgt voor de (gesubsidieerde) huur van de ruimte in ’t Middelpunt.

Voor andere kosten aan de workshop (materialen en dergelijke), heeft het Buurtbudget Zielhorst een potje gereserveerd voor ondernemers uit Zielhorst en het Hoefkwartier. Schothorsters kunnen vergoeding van deze kosten aanvragen bij het Buurtbudget Schothorst. Anders zullen zij die kosten zelf moeten dragen.

Natuurlijk mag je tijdens de workshop wel ‘reclame’ maken voor jouw bedrijf – misschien zelfs een speciale aanbieding meegeven na afloop?

Wij hebben het liefst dat de workshop plaatsvindt in de Huiskamer van ’t Middelpunt. Dat kan dan – afhankelijk van ieders agenda – in de ochtend, middag of avond. ’t Middelpunt regelt een kopje koffie of thee (wordt betaald door Buurtbudget Zielhorst). Ken je de Huiskamer? Anders moeten we daar een keer afspreken, liefst op een dinsdagmiddag. Als er echt meer ruimte nodig is dan in de Huiskamer beschikbaar is, kunnen we eventueel een grotere ruimte regelen.

De datum van de workshop bepalen we samen. Het is het handigst als je mij daarover belt. Jij bepaalt hoeveel deelnemers je maximaal kunt hebben – meestal is het maximum in de Huiskamer acht personen. Als de workshop erg succesvol is, kan hij leiden tot een tweede gratis workshop voor andere deelnemers (hou dus bij wie er deelnemen!). Daar zullen we het dan over hebben.

Wilt u ook wel een keer zo’n workshop geven? Laat dat dan weten door een mailtje te sturen naar middelpuntzielhorst@gmail.com.

Schothorst, Zielhorst & Hoefkwartier samen