Vrijwilligers

Vrijwilligerswerk is al jaren de kurk waarop onze maatschappij drijft. Ook in Amersfoort/Zielhorst is dat het geval. Wilt u ook een steentje bijdragen? Neem dan contact op met een van onderstaande organisaties of reageer op een van de specifieke vacatures voor vrijwilligers.

WijkBewonersTeam Zielhorst

Het WBT Zielhorst verwelkomt iedere wijkbewoner die wil meedoen in een van de bestaande werkgroepen van het Wijknetwerk, of die een nieuwe werkgroep zou willen opzetten voor een bepaald doel dat de samenhang in Zielhorst versterkt. Neem gerust contact op: wbt@www.szhwijken.nl

’t Middelpunt

Ook het Middelpunt draait alleen maar op vrijwilligers. Zou u het leuk vinden om daar te helpen? Loop er gerust eens binnen of stuur een e-mail naar middelpunt@gmail.com

Indebuurt033

Niet iedere vrijwilliger vindt het fijn om in zijn of haar eigen wijk actief te zijn. Als u iets zoekt buiten Zielhorst kunt u terecht bij Indebuurt033. Met ingang van januari 2017 is dit dé organisatie in Amersfoort voor vraag en aanbod van vrijwilligerswerk. In hun vacaturebank vindt u vacatures en klussen van maximaal een half jaar in heel Amersfoort. Indebuurt033 ondersteunt iedereen die in Amersfoort actief is (of wil zijn!) als vrijwilliger of mantelzorger. Zie hun website voor meer informatie of geef je via deze link op om regelmatig hun nieuwsbrief te ontvangen.

NVA – Centrum voor Duurzame Inburgering

NVA rust mensen van niet-Nederlandse afkomst toe om zich thuis te voelen in een wereld van verschil. Bij NVA is plaats voor ontmoeting en het ontwikkelen van kwaliteiten en vaardigheden. Voor iemand die net in Nederland is komen wonen of hier al langer is: het NVA verrijkt. Dat zie je in het contact tussen cursist en docent, gastvrouw en receptiemedewerker, taalcoach en deelnemer, asielmigrant en maatschappelijk begeleider, oppasmedewerkster en moeder, trajectbegeleider en werkzoekende. Bekijk de website of stuur een e-mail naar info@nva-amersfoort.nl.

Schothorst, Zielhorst & Hoefkwartier samen